ȘCOALA POSTLICEALĂ DE AFACERI

aCTIVITATEA NOASTRĂ

Este o unitate de invatamant particular, acreditata, infiintata in anul 1992. Organizatia fondatoare este Fundatia Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie, Filiala Alba Iulia.

In anul 2011, printr-un proces de fuziune prin absorbtie, scoala preia intreg patrimoniul si istoria Grupului Scolar de Cooperatie din Alba Iulia (fondat 1958), Prin Ordinul Ministrului Educatiei Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 5250/ 31.08.2011. Unitatea de invatamant rezultata in urma fuziunii va purta numele de Colegiul de Afaceri Alba Iulia. Incepind cu anul scolar 2018-2019 se revine la denumirea initiala, respective Scoala Postliceala de Afaceri, datorita faptului ca incepind cu anul scolar 2016-2017 institutia scolara derula activitati didactice doar pentru invatamantul postliceal.

In decursul istoriei sale de aproximativ 60 de ani (inclusiv perioada de functionare a Grupului Scolar de Cooperatie) au fost scolarizati un numar de peste 15.000 elevi de liceu, scoala profesionala, scoala de ucenici si scoala postliceala. Absorbtia pe piata muncii a depasit media de 60% pe an. In toti anii existentei sale, peste 150 de elevi au fost premiati la concursurile pe meserii, organizate la nivel national. In fruntea acestei unitati de invatamant au functionat, pe postul de director, profesorii: Ioan Hategan, Ioan Stinea, Ioan Jeler, Domnica Kaversznyuk, Vasile Ursu, Dorel Ursu, Gheorghe Jiga, Rasunoiu Petronela, Anca Emanuela.

Domeniile pentru care au fost scolarizati elevii acestei scoli sunt: economic, servicii si medical. Astfel, au fuctionat, de-a lungul timpului, urmatoarele specializari/domenii:

  1. Pentru liceu – tehnician in activitati economice
  2. Pentru invatamantul postliceal – finante contabilitate, asistent de gestiune, functionar bancar, secretar stenodactilograf operator birotica, agent vamal, asistent de farmacie, asistent medical generalist
  3. Pentru invatamantul profesional si de ucenici – Lucrator in alimentatie (bucatar, ospatar), lucrator in comert, frizer, coafor, confectioner textile

Baza materiala a scolii cuprinde un spatiu de invatamant de aproximativ 1800 mp, in care gasim 4 amfiteatre, patru sali de demonstratie (asistenta medicala, farmacie, lucrator in alimentatie si lucrator in comert), doua cabinete (informatica si farmaceutica), un atelier scoala (confectii imbracaminte), o biblioteca (aproximativ 20 mii volume carte), spatii pentru personalul didactic, didactic auxilir si nedidactic. Majoritatea salilor sunt dotate cu instrumental modern pentru activitatile didactice (laptop-uri, videoproiectoare, table magnetice, flipchart-uri, conexiune internet). In ceea ce priveste resursele umane implicate, in anul de invatamant 2019-2020, Scoala Postliceala de Afaceri dispune de un colectiv format din 14 cadre didactice, completat de 5 angajati din sectorul didactic auxiliar si nedidactic.

Activitatea stiintifica este marcata de organizarea, incepind cu anul 2012, a unui Simpozion National al elevilor din scolile postlicele cu profil farmaceutic si medical generalist. Incepind cu anul 2016 s-a introdus si o sectiune pentru cadrele didactice. Toate lucrarile prezentate au fost publicate in volume anuale (format electronic) cu identificator numeric ISBN acordat de Biblioteca Nationala.

ABSOLVENȚI

Absolvenți în învățământul postliceal

0
Finanţe contabilitate
0
Asistent de gestiune
0
Funcţionar bancar
0
Secretar, stenodactilograf, operator birotica
0
Detectiv particular
0
Agent vamal
0
Asistent de farmacie/ Asistent medical de farmacie
0
Asistent medical generalist